
Verras jouw Valentijn met een heerlijke “gezonde” lolly!
Ingrediënten voor 8 lolly’s
1 banaan
50 gram pure chocolade
1 el kokorasp en of hagelslag
8 stokjes
Materialen
Bakpapier
Pan met kom (au bain marie)
Bereiding
Pel de banaan en snijd elke banaan in 8 gelijke plakken. Leg de stukjes banaan op een stuk pakpapier en steek de stokjes erin. Leg ze daarna 2 uur in de vriezer. Smelt voordat je de bananen uit de vriezer haalt de chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water. Zet de hagelslag en of kokosraps alvast klaar in een ander kom. Dip nu de stukjes banaan een voor een in de gesmolten chocolade. Zet ze daarna direct weer terug op het bakpapier en bestrooi ze direct met hagelslag of kokos. Je kunt ze ook gelijk dippen in de hagelslag of kokosraps. Je kunt de lolly opeten, zodra de chocola weer hard is of je zet ze nog even terug in de vriezer voor 15 minuten.
Heerlijk met een kopje espresso, verse gemberthee of met een heerlijk warm drankje zoals glühwein of likeur 43.
Geniet ervan!