BUIKVET VERBRANDEN? HET KAN!

Buikvet verbranden en afvallen over je gehele lichaam gaan altijd samen! Je kunt nooit één specifiek onderdeel van je lichaam elimineren. Hoe graag je dat ook zouden willen. Echter door deze tips op te volgen vergroot je de kans om van je overtollig buikvet af te komen.

Te veel buikvet heeft invloed op je immuumsysteem. Je lichaam is keihard aan het werk om zich te verdedigen tegen bepaalde ziektes zoals; hart en vaatziektes, diabetes, te hoog cholesterol, sommige soorten kanker en ga zo maar door. Te veel buikvet ontregelt het hele systeem. Daarnaast scheidt buikvet ook stoffen af waardoor je je somberder gaat voelen. Dit maakt gezond eten moeilijker, want je hebt echt trek in vet eten. 

Hieronder vind je 4 tips die ervoor zorgen dat je overtollig buikvet nu echt een keer voorgoed verdwijnt! 

1. Eet voldoende eiwitten

Eiwitten zijn een belangrijke voedingsstof die je helpt om buikvet aan te pakken. In je maag en darmstelsel duurt het een tijdje voordat eiwitten worden afgebroken. Hierdoor geeft je maag minder ghreline af. Ghreline wordt ook wel het hongerhormoon genoemd. Des te meer ghreline je lichaam aanmaakt des te meer trek jij krijgt. Dit moet je dus voorkomen.

Waar zitten nu veel eiwitten in? Denk aan kwark, yoghurt, skyr, melk, vlees, vis, ei, kip, soja, noten, zaden en pitten. 

2. Eet voldoende vezels

Voedingsvezels geven je snel een vol gevoel, hierdoor ga je zeker minder eten. Ook zijn vezels erg goed voor je darmstelsel. Als je darmen beter werken dan haalt het meer voedingsstoffen uit gezonde voeding.

Waar zitten nu veel vezels in? Denk aan volkoren graanproducten zoals volkorenbrood, roggebrood, zilvervliesrijst, havermout maar ook in aardappelen, groenten, fruit, peulvruchten en noten. 

3. Eet natuurlijke producten

Natuurlijk en onbewerkt eten is het beste wat er is. Het liefst geen pakjes en zakjes. Deze producten bevatten veel smaakstoffen zoals suikers en zout. Zeker als jouw het buikvet wilt aanpakken dan is puur eten de beste tip die er bestaat! 

4. Beweeg meer 

Elke minuut of kilometer die jij meer inspant is al winst voor je lichaam. Het advies is iedere dag een half uur te wandelen en 2 keer per week aan krachttraining te doen. Dit hoeft heus niet te beteken dat je uren in de sportschool doorbrengt, maar zoek eens op YouTube naar krachttraining voor thuis en je vindt een scala aan voorbeelden. Begin met 2 keer per week 5 minuten en daarnaast iedere dag minstens een half uur wandelen. Deze inspanningen zorgen ervoor dat je veel extra calorieën verbrandt en je voelt je met de dag energieker en fitter! 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!