Ga terug

Heerlijk Flatbread (platbrood) recept!

Waar we in Nederland dagelijks genieten van een lekker luchtig boterhammetje, staat er in andere landen vaak een heel ander soort brood op het menu: platbrood. Je hebt platte broden in allerlei soorten en maten en ze verschillen per land en cultuur.
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediƫnten
  

  • 1 gevouwen flatbread te koop bij de Jumbo
  • 1 handvol ijsbergsla
  • 20 gram rode kool
  • 1/4 gesneden paprika
  • 75 gram Hollandse garnalen
  • 1 fijn gesneden sjalotje
  • 1 theelepel knoflookkruiden
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 eetlepel Remia mayonaise Friteslijn
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • 1 limoensap en rasp

Instructies
 

  • Verhit wat koolzaadolie in een wokpan en bak hierin de Hollandse garnalen met de knoflookkruiden.
  • Bereid de flatbread volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de paprika in blokjes, de sla & rode kool in reepjes en de ui fijn.
  • Maak de dressing als volgt: Meng de Remia mayonaise, magere yoghurt, limoensap en wat rasp in een kommetje.
  • Vul de flatbread met de gebakken garnalen, voeg de groenten toe en besprenkel met de dressing.
  • Geniet van dit heerlijke broodje!!