
Heerlijk Flatbread (platbrood) recept!
Waar we in Nederland dagelijks genieten van een lekker luchtig boterhammetje, staat er in andere landen vaak een heel ander soort brood op het menu: platbrood. Je hebt platte broden in allerlei soorten en maten en ze verschillen per land en cultuur.
Ingrediënten
- 1 gevouwen flatbread te koop bij de Jumbo
- 1 handvol ijsbergsla
- 20 gram rode kool
- 1/4 gesneden paprika
- 75 gram Hollandse garnalen
- 1 fijn gesneden sjalotje
- 1 theelepel knoflookkruiden
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 1 eetlepel Remia mayonaise Friteslijn
- 1 eetlepel magere yoghurt
- 1 limoensap en rasp
Instructies
- Verhit wat koolzaadolie in een wokpan en bak hierin de Hollandse garnalen met de knoflookkruiden.
- Bereid de flatbread volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika in blokjes, de sla & rode kool in reepjes en de ui fijn.
- Maak de dressing als volgt: Meng de Remia mayonaise, magere yoghurt, limoensap en wat rasp in een kommetje.
- Vul de flatbread met de gebakken garnalen, voeg de groenten toe en besprenkel met de dressing.
- Geniet van dit heerlijke broodje!!