Ga terug

Doperwtensoep met munt

Gang Soep
Porties 4

Equipment

  • 1 Staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 450 gram diepvries doperwten
  • 750 ml water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook optioneel
  • 5 takjes munt alleen de blaadjes
  • 4 plakken Coburgerham
  • 1 snuf peper en zout

Instructies
 

  • Verhit een beetje olie in een soeppan. Fruit hierin de gesnipperde witte ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe (indien gebruikt) en fruit deze kort mee.
  • Voeg 750 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de twee kippenbouillonblokjes toe en roer tot deze volledig zijn opgelost.
  • Voeg de diepvries doperwten en blaadjes munt toe.
  • Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat de erwten gaar zijn.
  • Bak ondertussen de plakjes Coburgerham in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Breek ze daarna in kleine stukjes.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde textuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gepureerde soep in kommen. Garneer elke kom met stukjes gebakken Coburgerham.