Doperwtensoep met munt
Equipment
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- 450 gram diepvries doperwten
- 750 ml water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook optioneel
- 5 takjes munt alleen de blaadjes
- 4 plakken Coburgerham
- 1 snuf peper en zout
Instructies
- Verhit een beetje olie in een soeppan. Fruit hierin de gesnipperde witte ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe (indien gebruikt) en fruit deze kort mee.
- Voeg 750 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de twee kippenbouillonblokjes toe en roer tot deze volledig zijn opgelost.
- Voeg de diepvries doperwten en blaadjes munt toe.
- Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat de erwten gaar zijn.
- Bak ondertussen de plakjes Coburgerham in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn. Breek ze daarna in kleine stukjes.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde textuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gepureerde soep in kommen. Garneer elke kom met stukjes gebakken Coburgerham.