Ga terug

Heerlijke Chinese tomatensoep voor de koude dagen!

Deze heerlijke Chinese tomatensoep staat in een handomdraai op tafel!
Bereidingstijd 40 minuten
Keuken Chinese
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gram tomaten
  • 1 stuk peen geraspt
  • 1 stuk witte ui
  • 1 liter water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 eetlepel Stevia
  • 4 eetlepels appelmoes 0%
  • 1 handvol taugé
  • 1 stengel bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel koolzaadolie

Instructies
 

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Snijd de ui fijn en raspt de peen.
  • Verhit wat koolzaadolie in een soeppan en fruit hierin ui en voeg iets later de knoflook toe.
  • Voeg daarna de blokjes tomaten en geraspte peen toe en bak even kort mee.
  • Voeg daarna de bouillonblokjes en water toe en breng aan de kook. laat dit 30 minuten koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg de Stevia en appelmoes toe en verwarm even goed door op laag vuur.
  • Snijd de bosui in kleine ringen en voeg deze samen met de taugé toe aan de soep.
  • Breng eventueel op smaak met wat peper.
  • Geniet ervan!!!!
Trefwoord dutch diet, recept simpel en snel, soep