Heerlijke Chinese tomatensoep voor de koude dagen!
Deze heerlijke Chinese tomatensoep staat in een handomdraai op tafel!
Bereidingstijd 40 minuten min
- 800 gram tomaten
- 1 stuk peen geraspt
- 1 stuk witte ui
- 1 liter water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 eetlepel Stevia
- 4 eetlepels appelmoes 0%
- 1 handvol taugé
- 1 stengel bosui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel koolzaadolie
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Snijd de ui fijn en raspt de peen.
Verhit wat koolzaadolie in een soeppan en fruit hierin ui en voeg iets later de knoflook toe.
Voeg daarna de blokjes tomaten en geraspte peen toe en bak even kort mee.
Voeg daarna de bouillonblokjes en water toe en breng aan de kook. laat dit 30 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de Stevia en appelmoes toe en verwarm even goed door op laag vuur.
Snijd de bosui in kleine ringen en voeg deze samen met de taugé toe aan de soep.
Breng eventueel op smaak met wat peper.
Geniet ervan!!!!
Trefwoord dutch diet, recept simpel en snel, soep