Heerlijke Chinese tomatensoep voor de koude dagen!
Deze heerlijke Chinese tomatensoep staat in een handomdraai op tafel!
Ingrediënten
- 800 gram tomaten
- 1 stuk peen geraspt
- 1 stuk witte ui
- 1 liter water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 eetlepel Stevia
- 4 eetlepels appelmoes 0%
- 1 handvol taugé
- 1 stengel bosui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel koolzaadolie
Instructies
- Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Snijd de ui fijn en raspt de peen.
- Verhit wat koolzaadolie in een soeppan en fruit hierin ui en voeg iets later de knoflook toe.
- Voeg daarna de blokjes tomaten en geraspte peen toe en bak even kort mee.
- Voeg daarna de bouillonblokjes en water toe en breng aan de kook. laat dit 30 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de Stevia en appelmoes toe en verwarm even goed door op laag vuur.
- Snijd de bosui in kleine ringen en voeg deze samen met de taugé toe aan de soep.
- Breng eventueel op smaak met wat peper.
- Geniet ervan!!!!