Ga terug
Recept Flammkuchen Dutch Diet

Dutch Diet Flammkuchen

Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1/2 portie kant-en-klaar flammkuchendeeg van bijv. JAN
  • 1 kleine prei (in dunne ringen gesneden)
  • 10 cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 60 gram zure room light
  • 1/2 kleine rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • 1 snufje peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Rol het kant-en-klare flammkuchendeeg uit en leg het op de bakplaat
  • Smeer de zure room light gelijkmatig over het deeg, maar laat een kleine rand aan de buitenkant vrij. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de prei, tomaat, rauwe ham en rode ui gelijkmatig over de zure room.
  • Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal de flammkuchen uit de oven, laat een minuutje afkoelen en snijd vervolgens in stukken.