
Dutch Diet Flammkuchen
Ingrediënten
- 1/2 portie kant-en-klaar flammkuchendeeg van bijv. JAN
- 1 kleine prei (in dunne ringen gesneden)
- 10 cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 4 plakjes rauwe ham
- 60 gram zure room light
- 1/2 kleine rode ui (in dunne ringen gesneden)
- 1 snufje peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Rol het kant-en-klare flammkuchendeeg uit en leg het op de bakplaat
- Smeer de zure room light gelijkmatig over het deeg, maar laat een kleine rand aan de buitenkant vrij. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de prei, tomaat, rauwe ham en rode ui gelijkmatig over de zure room.
- Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of tot de randen goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de flammkuchen uit de oven, laat een minuutje afkoelen en snijd vervolgens in stukken.