Ga terug

Orzo met kip en spinazie

Heb jij wel eens van Orzo gehoord?! Wij hebben er sinds kort van gehoord en wij zijn fan! Je zou denken dat het een soort rijst is, maar het is een pastasoort. Dit Orzo recept is een snelle en makkelijke maaltijd en staat binnen een handomdraai op tafel. Het hele gezin kan lekker mee eten!!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1

Ingrediƫnten
  

  • 75 gram kipdijfilet
  • 1/2 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 40 gram Orzo ongekookt
  • 125 ml water
  • 1 theelepel citroensap
  • 50 ml kookroom light
  • 75 gram spinazie
  • 6 stuks cherrytomaten
  • 1 eetlepel geraspte kaas 30+
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 snuf peper
  • 1 eetlepel kipkruiden

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilet in reepjes en bak ze in wat koolzaadolie lekker bruin in een koekenpan met wat kipkruiden.
  • Als de kip gaar is haal je deze uit de pan.
  • Bak vervolgens de ui en knoflook aan in wat koolzaadolie en voeg dan de Orzo toe en bak even kort mee.
  • Giet het citroensap en het water toe en breng aan de kook.
  • Voeg de spinazie, kookroom light en geraspte kaas 30+ toe. Roer alles goed door totdat de spinazie geslonken is.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Voeg de tomaten en kip vervolgens toe aan de pan en verwarm totdat de Orzo klaar is. Breng op smaak met een snuf peper.
  • Geniet van dit heerlijke verassende gerecht!!
Trefwoord dutch diet, gezin, lekker makkelijk, lekker simpel, orzo, pasta, verassend