Ga terug

Knolselderij uit de oven

Gang Hoofdgerecht
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 120 gram aardappelen
  • 1/2 knolselderij
  • 1 Duitse biefstuk
  • 3 gram peterselie
  • 1-2 el. koolzaadolie
  • 1 gram peper en zout
  • 2 gram canjun kruiden

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 200°C.
  • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet deze af en pureer met een stamper. Voeg wat magere melk, boter, peper, zout en peterselie toe naar smaak.
  • Schil ondertussen de knolselderij en snijd in plakken van 1 centimeter.
  • Halveer de partjes knolselderij en bestrijk met olie, canjun kruiden, peper en zout.
  • Verspreid de knolselderij in een enkele laag op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconen bakmat.
  • Bak de knolselderij in de oven gedurende ongeveer 25-30 minuten. Draai de stukjes halverwege de baktijd om.
  • Bak ondertussen een een andere pan de Duitse biefstuk met wat koolzaadolie.
  • Schep de knolselderij, Duitse biefstuk en puree op een bord en garneer met peterselie. Eet smakelijk.
Trefwoord dutch diet, hollande kost, lekker hollands eten