Ga terug
Recept Poké bowl

Poké bowl

Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 75 gram verse zalm (in blokjes gesneden)
  • 1 ei
  • 50 gram ijsbergsla (in dunne reepjes gesneden)
  • 50 gram komkommer (in dunne plakjes gesneden)
  • 3 radijsjes (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 bosui (in dunne ringen gesneden)
  • 30 gram zeekraal (kort geblancheerd)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • zwart of wit sesamzaad voor de garnering

Instructies
 

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • Kook het ei hard, pel het en snijd het in kwarten.
  • Schenk de sojasaus in een klein kommetje.
  • Leg de afgekoelde zilvervliesrijst op het bord, samen met de sojasaus en verdeel de ijsbergsla, komkommer, radijsjes, bosui, zeekraal, partjes ei en zalm erover.
  • Garneer met sesamzaadjes (optioneel) en serveer direct.