Poké bowl
Ingrediënten
- 120 gram zilvervliesrijst
- 75 gram verse zalm (in blokjes gesneden)
- 1 ei
- 50 gram ijsbergsla (in dunne reepjes gesneden)
- 50 gram komkommer (in dunne plakjes gesneden)
- 3 radijsjes (in dunne plakjes gesneden)
- 1 bosui (in dunne ringen gesneden)
- 30 gram zeekraal (kort geblancheerd)
- 2 eetlepels sojasaus
- zwart of wit sesamzaad voor de garnering
Instructies
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Kook het ei hard, pel het en snijd het in kwarten.
- Schenk de sojasaus in een klein kommetje.
- Leg de afgekoelde zilvervliesrijst op het bord, samen met de sojasaus en verdeel de ijsbergsla, komkommer, radijsjes, bosui, zeekraal, partjes ei en zalm erover.
- Garneer met sesamzaadjes (optioneel) en serveer direct.