Ga terug
Recept bonensalade

Bonensalade

Gang Bijgerecht, lunch
Porties 1

Ingrediƫnten
  

  • 40 gram rucola
  • 50 gram groene bonen (uiteinden verwijderd)
  • 1 ei
  • 50 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 30 gram zwarte of groene olijven (ontpit en gehalveerd)
  • 50 gram kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 snufje peper en zout

Instructies
 

  • Kook de groene bonen in een pan met kokend water gedurende 4-5 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Kook het ei, pel en snijd in kwarten
  • Meng, in een grote kom, de rucola, groene bonen, cherrytomaten, olijven en kidneybonen.
  • Maak de dressing door de olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper te combineren. Meng goed.
  • Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig om de ingrediĆ«nten gelijkmatig te bedekken.
  • Verdeel de salade over het bord en garneer met de gekookte parten ei.