snelle zomerse Bonensalade met tomaat & olijven

Recept bonensalade

Bonensalade

Gang Bijgerecht, lunch
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 40 gram rucola
  • 50 gram groene bonen (uiteinden verwijderd)
  • 1 ei
  • 50 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 30 gram zwarte of groene olijven (ontpit en gehalveerd)
  • 50 gram kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 snufje peper en zout

Instructies
 

  • Kook de groene bonen in een pan met kokend water gedurende 4-5 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen.
  • Kook het ei, pel en snijd in kwarten
  • Meng, in een grote kom, de rucola, groene bonen, cherrytomaten, olijven en kidneybonen.
  • Maak de dressing door de olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper te combineren. Meng goed.
  • Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig om de ingrediënten gelijkmatig te bedekken.
  • Verdeel de salade over het bord en garneer met de gekookte parten ei.

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept