Snel 10 kilo afvallen. Hoe doe ik dat?

Regelmatig krijgen wij een berichtje van een Dutch Diet topper in spé die wil weten hoe je heel snel 10 kilo kunt afvallen. Het liefst in 3 weken tijd.

Patricia en Miranda zijn natuurlijke zulke fantastastische voorbeelden. Maar weet dat het nog niemand blijvend is gelukt om op korte termijn heel veel kilo’s af te vallen en dan ook dit gewicht weet te behouden. Het is daarom een illusie om te denken dat het jouw wel gaat lukken. Of zeggen wij nu iets heel geks…

 

Er zijn verschillende manieren om af te vallen, maar het is belangrijk om te onthouden dat het veranderen van je eet- en leefstijl een geleidelijk en duurzaam proces is dat tijd en toewijding vereist. Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen bij het afvallen:

1. Verminder je calorie-inname: Om af te vallen moet je minder calorieën eten dan je lichaam verbruikt. Dit betekent niet dat je extreem weinig moet eten of juist moet gaan bulken. Nee doe het met veel aandacht en liefde. Wees goed voor jezelf.

2. Eet meer groenten en fruit: Groenten en fruit bevatten veel vezels, voedingsstoffen en daarnaast weinig calorieën. Door meer groenten en fruit te eten, kun je je maaltijden vullen zonder veel calorieën binnen te krijgen, dat is dus een win win situatie!

3. Drink voldoende water: Klinkt simpel, maar begin eens met 4 extra glazen water per dag en bouw dit uit naar 8 glazen water per dag. Water helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en vermindert het hongergevoel.

4. Beperk suiker en bewerkte voedingsmiddelen: Suiker en bewerkte voedingsmiddelen bevatten heel veel calorieën en weinig tot geen voedingsstoffen. Probeer ze daarom te vermijden en eet in plaats daarvan voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen of ga voor de zero varianten.

5. Beweeg meer: Naast het aanpassen van je eetgewoonten is lichaamsbeweging ook belangrijk om af te vallen. Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen, bijvoorbeeld door te wandelen, te fietsen of zoek een sport of activiteit die bij je past. Ga op zoek naar iets wat jouw energie geeft. Zo is sporten geen moeten, maar mogen!

6. Verminder stress: Stress kan een negatieve invloed hebben op je eetgewoonten en je stofwisseling. Je bent geneigd om te gaan voor een snelle vette hap als je even niet zo lekker in je vel zit. Probeer daarom stress te verminderen door bijvoorbeeld te mediteren, yoga te of een ontspannende activiteit te doen. Dit kan al heel simpel door even een frisse neus te gaan halen. Je zult zien dat ook al is het maar 10 minuten dat je al enorm bent opgeknapt!

Snel even 10 kilo afvallen is zeker mogelijk, maar wil jij iedere zomer of begin januari weer opnieuw beginnen met een streng dieet?
Het is belangrijk om te onthouden dat afvallen een proces is dat tijd en toewijding vereist. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen en kleine veranderingen aan te brengen die je op lange termijn kunt volhouden. Op deze manier hoef jij nooit meer snel 10 kilo af te vallen, want je bent en blijft op een gezond gewicht!

Wil jij nu meer weten of onze diensten? Neem dan gerust een kijkje op onze site of neem contact met ons op voor een gratis call.

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *