Mis je motivatie bij het afvallen?

Met deze tips ga jij shinen dit jaar!

We zijn nu ongeveer een week onderweg in het jaar 2021. Jij bent waarschijnlijk fanatiek begonnen met jouw goede voornemen(s). Zeer waarschijnlijk heb je al een dipje gehad en denk je van: “Nou ik begin maandag wel weer.” Komt je dit bekend voor? Dit is heel normaal. Iedereen die fanatiek begint om een nieuwe leefstijl eigen maken, zal nooit direct zijn doel behalen, dit gaat in fases. Je stapt op een trein en deze dendert voort. Voor de één is het een sneltrein, voor de ander juist weer één locomotief. Wat ik bedoel is dat het bij de één sneller gaat om zijn nieuwe leefstijl toe te passen en eigen te maken dan bij de ander. De een gaat als een speer en is in 4 weken tijd al 5 kilo afgevallen. Terwijl het bij de ander juist wat langzamer gaat en in 4 weken tijd 2 kilo is afgevallen. Is dit laatste slecht? Heb je dan gefaald? Nee hoor! Gun jezelf de tijd. Waar wil jij staan in 2022? Knip jouw doel op in maanden en maak het nog kleiner naar weken. Zo bepaal je iedere week wat jouw doel is waar je aan wilt werken. Nog meer tips;

  • Veranderingen kost tijd: We willen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk afvallen en gezonder worden, maar helaas bestaat er geen wonderpil. Afvallen kost tijd en eigenlijk duurt het je hele leven. Je hele leven maak je bewuste keuzes. Wij zijn gewoontedieren waarbij het tijd kost om te veranderen. Denk in stapjes en denk stap voor stap na over de volgende stap die je wilt veranderen.
  • Zet jezelf op 1: Wat is het mooiste wat je kunt bereiken door gezonder te gaan eten? Stel jezelf die vraag! Zorg dat het maken van bewuste keuzes een automatisme wordt! Worden jouw keuzes steeds gezonder en heb je niet meer het gevoel dat je op dieet bent dan ben je al super goed bezig. Maak daarnaast ook fouten en wees niet te perfectionistisch. Een andere leefstijl kost tijd en jezelf die tijd geven is heel er belangrijk. Cijfer jezelf niet weg. Jij neemt en pakt nu die tijd! Zo creëer je een leefstijl voor nu en voor later.
  • Doe het samen: Samen is leuker dan alleen! Ga samen met jouw vriend of vriendin de uitdaging aan. Zij kunnen jouw helpen en stimuleren als je even een dipje hebt, maar ook jij helpt anderen die even een dipje hebben. Daarnaast is anderen helpen een geweldige motivatie voor jezelf!
  • Meten is weten: Wees niet te gefocust op dat ene getal op de weegschaal. Soms zeggen foto’s meer dan getallen. Maak daarom wekelijks een voortgangsfoto en meet wekelijks je taille. Zo blijf je gemotiveerd om door te gaan.

Wist je dat door 5 tot 10% lichaamsgewicht te verliezen dit positieve effecten heeft op jouw gezondheid?

  • Vermindering gewichtsklachten
  • Minder kans op hartaandoeningen
  • Bepaalde vormen van kanker verkleint
  • Minder last van huidaandoeningen
  • Minder kans op diabetes 2

Laat ons weten hoe jij gemotiveerd blijft!

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!