Minder verzuim en meer vitaliteit? bravo-effect!

Blog minder verzuim, meer vitaliteit. BRAVO

Minder verzuim en meer vitaliteit? Ontdek het BRAVO-effect!

In een wereld waar de grenzen tussen werk en privé steeds vager worden, is de vitaliteit van werknemers belangrijker dan ooit. Gezonde werknemers zijn niet alleen gelukkiger, maar ook productiever en minder vaak ziek. Deze blog laat zien wat het effect is van het BRAVO-concept. BRAVO staat voor Beweging, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. Welke werkgever wil nu niet een gezondere werkomgeving en een lager ziekteverzuim?

BEWEGING

Veel werknemers brengen hun werkdagen grotendeels zittend door, wat het risico op chronische aandoeningen zoals hartziekten en diabetes verhoogt. Dit langdurig zitten, ook wel 'het nieuwe roken' genoemd, draagt bij aan een hoger ziekteverzuim en lagere productiviteit. Beweging is cruciaal voor zowel fysieke als mentale gezondheid.

Oplossing: Werkgevers kunnen hierin een actieve rol spelen door faciliteiten zoals zit-sta bureaus en sportfaciliteiten te bieden, en werknemers aan te moedigen regelmatig te bewegen. Denk aan wandelmeetings of gezamenlijke sportdagen, die niet alleen de gezondheid bevorderen maar ook de teamgeest versterken.

ROKEN

Roken is een verslaving die leidt tot significante gezondheidsproblemen en hoger ziekteverzuim onder werknemers. Rokers nemen vaak meerdere pauzes die de workflow kunnen onderbreken en zorgen voor een ongezonde werkomgeving voor niet-rokers. Roken is een van de grootste gezondheidsrisico's en heeft een directe impact op het ziekteverzuim.

Oplossing: Een rookvrij bedrijfsbeleid, ondersteund door stoppen-met-roken programma's en toegang tot counseling, kan werknemers helpen deze verslaving te overwinnen. Het creëren van een rookvrije werkplek draagt bij aan een gezondere werkomgeving voor iedereen. Implementeer een strikt rookvrij beleid binnen en rondom het bedrijfspand. Dit draagt bij aan een gezondere werkomgeving en vermindert de gezondheidsrisico's geassocieerd met roken.

ALCOHOL

Alcoholgebruik kan leiden tot verminderde werkprestaties, productiefouten en zelfs bedrijfsongevallen. Vooral in sectoren waar het werk stressvol of fysiek belastend is, kan alcohol een negatieve invloed hebben op de veiligheid en efficiëntie.

Oplossing: Voer een beleid dat het gebruik van alcohol tijdens werkuren en bedrijfsgerelateerde evenementen ontmoedigt of verbiedt. Promoot initiatieven zoals 'dry months' of alcoholvrije bedrijfsevenementen. Educatie over de effecten van alcohol en ondersteuning bij verslavingsproblemen zijn essentieel.

VOEDING

Ongezonde voeding kan leiden tot obesitas, verminderde energie en chronische ziekten, wat allemaal invloed heeft op de productiviteit en het ziekteverzuim. Veel werknemers grijpen tijdens drukke werkdagen naar snelle, ongezonde snacks en maaltijden.

Oplossing: Bied als werkgever gezonde, voedzame opties in de bedrijfskantine aan en zorg voor regelmatige voedingsworkshops. Werk samen met voedingsdeskundigen om gepersonaliseerde voedingsadviezen aan te bieden. Dit helpt werknemers gezondere eetkeuzes te maken, wat hun algehele gezondheid ten goede komt.

Wat Dutch Diet kan betekenen?

Dutch Diet kan een sleutelrol spelen in het transformeren van de voedingscultuur op uw werkplek. Wij komen rechtstreeks naar uw bedrijf om te kijken naar de specifieke behoeften van uw werknemers. Wij focussen ons op praktische, duurzame voedingsgewoonten die direct bijdragen aan vermindering van ziekteverzuim en verbetering van de productiviteit en de gezondheid van uw werknemers.

Met onze hands-on aanpak zorgen we ervoor dat gezonde voeding gemakkelijk toegankelijk is voor al uw werknemers. We kunnen helpen bij het herontwerpen van de menu's in de bedrijfskantine, het aanbieden van gezonde snacks en maaltijden die niet alleen voedzaam maar ook heerlijk zijn. Onze diensten leiden tot een directe verbetering in de gezondheid van uw personeel, wat resulteert in een merkbare daling van het ziekteverzuim en een boost in energie en moraal op de werkvloer.

Met Dutch Diet kiest u voor een partner die zich inzet voor de gezondheid van uw medewerkers en de succes van uw organisatie.

ONTSPANNING

Hoge werkdruk en onvoldoende herstel kunnen leiden tot burn-outs en psychologische klachten. De moderne werkomgeving vraagt veel van werknemers, wat vaak resulteert in onvoldoende ontspanning en herstel. Ontspanning en herstel zijn net zo belangrijk als hard werken. Werkgevers die flexibele werktijden aanbieden en het belang van vrije tijd benadrukken, helpen werknemers om beter te herstellen van werkstress.

Oplossing: Ruimtes voor ontspanning op kantoor, zoals stilteruimtes of lounges, kunnen werknemers helpen te ontstressen en op te laden. Creëer een bedrijfscultuur waar ontspanning en mentaal welzijn worden bevorderd. Faciliteer ontspanningsruimtes en bied flexibele werktijden aan om werknemers te helpen een goede werk-privé balans te vinden. Organiseer workshops en trainingen gericht op stressmanagement en het belang van mentale loskoppeling na werk. Voorbeelden hiervan zijn: mindfulness, meditatie, assertiviteitstraining, veerkrachttraining, yoga, communicatievaardigheidstraining, conflictmanagement workshops.

Conclusie

Investeren in de gezondheid en het welzijn van werknemers via het BRAVO-concept is niet alleen een ethische keuze, maar ook een slimme zakelijke beslissing. Het verminderen van ziekteverzuim en het verhogen van de productiviteit begint bij een vitale werkvloer. Het BRAVO-concept, dat staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning, is cruciaal voor het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer en het reduceren van ziekteverzuim. Deze benadering benadrukt het belang van een gezonde levensstijl, die direct invloed heeft op de productiviteit en het welzijn van werknemers.

Verhoogde productiviteit en minder ziekteverzuim

Regelmatige lichaamsbeweging, een rookvrije omgeving, matig alcoholgebruik, gezonde voeding en adequate ontspanning leiden tot minder gezondheidsproblemen en ziekteverzuim. Werknemers die zich fysiek en mentaal goed voelen, presteren beter en zijn minder vaak afwezig. Dit leidt tot een hogere algemene productiviteit en lagere kosten voor gezondheidszorg en vervanging van personeel.

Duurzame werkomgeving creëren

Door het implementeren van het BRAVO-concept dragen organisaties bij aan een duurzamere werkomgeving. Dit betekent niet alleen een gezondere levensstijl voor werknemers, maar ook een vermindering van de ecologische voetafdruk door bijvoorbeeld het verminderen van rookgerelateerd afval en het promoten van lokaal en duurzaam geproduceerde voeding.

Rol van Dutch Diet

Dutch Diet speelt een essentiële rol in het succesvol implementeren van met name het voedingsaspect binnen het BRAVO-concept. Door het aanbieden van onze diensten, helpt Dutch Diet organisaties om gezonde eetopties op de werkvloer te integreren. Dit verhoogt niet alleen de vitaliteit van medewerkers, maar draagt ook bij aan langdurig gezond gedrag dat de algehele werkprestaties kan verbeteren.

Het omarmen van het BRAVO-concept, met de deskundige ondersteuning van Dutch Diet, biedt een krachtige strategie voor bedrijven die streven naar een gezondere, productievere en meer betrokken werknemersbasis. Door deze aanpak te integreren, tonen organisaties niet alleen aan dat ze waarde hechten aan het welzijn van hun personeel, maar zetten ze ook concrete stappen richting een meer veerkrachtige toekomst.

Liefs,

Patricia & Sabrina

Dutch Diet

 

 

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *