Lasagne vers van de pers

Heerlijke lasagne met mozzarella met lekker veel groenten.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 390 gram Heinz tomaten basilicum blokjes                                     
  • 250 gram verse lasagne bladen
  • 245 gram mozzarella bolletjes klein
  • 100 gram gerookte spek
  • 100 gram baby spinazie
  • 75 gram gekookte kipreepjes
  • 20 gram geraspte kaas
  • 3 grote tomaten
  • 2 paprika
  • Verse basilicum

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Je begint met een beetje tomatenpuree op de bodem van de ovenschaal.
  • Daarna leg je de eerste lasagne bladen erop.
  • Voeg tussen de lasagnebladen de groenten en vlees zoals, tomaten, paprika, tomatenpuree, kipreepjes en spek, spinazie etc.
  • Ik heb de paprika en spinazie wel even apart gebakken in een pan met een klein beetje koolzaadolie en Italiaanse kruiden en peper toegevoegd.
  • Als laatste heb ik de gerookte spek, mozzarella en kaas erover gedaan.
  • Bak 20 tot 25 minuten in de oven en voeg als het uit de oven komt nog wat verse basilicum toe.
  • Snijd de lasagne in 4 gelijke delen en eet smakelijk allemaal.

Dit gerecht bevat slechts 502 calorieën per persoon.