3 tips over afvallen die je even vergeten bent

TIP 1. NACHTRUST

Een korte of verstoorde nachtrust kunnen obesitas en diabetes 2 een halt toe roepen. Wettenschappelijke publicaties hebben aangetoond dat een korte of verstoorde nachtrust jouw metabolisme uit balans brengt. Dit resulteert zich erin dat jij minder controle hebt over jouw drang naar eten. Je kent het vast wel. Een avondje uit geweest en wat drankjes genuttigd. Valt in slaap en door de alcohol heb je de dag erna altijd zin in een “vette” hap. Of je hebt nachtdiensten gedraaid dan ben je uit je doen en heb je trek in zoetigheid. Probeer daarom je rust te pakken door de slaapkamer zo donker mogelijk te maken, het liefst een uur van te voren geen tv kijken. Mobiel is ’s avonds sowieso uit den boze. Lees een uur van te voren een goed boek met een heerlijk kop thee. Probeer het eens 1 week en ervaar zelf het verschil!

TIP 2. KOOLHYDRATEN

Hoe fijn is het dat je weer gewoon een boterham mag eten. Veel wilde verhalen gaan rond op het internet, maar onze vertrouwde boterham wordt niet verbannen uit ons dagelijks voedingspatroon! In brood (volkorenbrood) zitten voedingsvezels en deze zijn erg gezond. Zo verlagen zij het cholesterolgehalte wat weer een gunstig effect heeft op het risico op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt als met elke dag 10 gram voedingsvezels binnenkrijgt het risico op hartproblemen met 10% afneemt. Mensen die veel volkoren graanproducten eten krijgen minder gauw diabetes. De risicoreductie is bijna 40%! Deze heerlijke volkorenboterhammen vullen onze maag en zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor we minder gaan snaaien en wat weer resulteert in minder overgewicht.

TIP 3. SUIKER

Er wordt veel geschreven over suiker en hoe giftig dit is voor je lichaam. Ons lichaam heeft echter suiker nodig in de vorm van glucose, dit geeft ons lichaam energie. Wel is het van belang welke suikers je eet! Geraffineerde suikers bevatten geen vitaminen, mineralen en vezels. Je vult je lichaam, maar voedt het niet. Denk aan cake, frisdrank, snoep, maar ook sladressing, ontbijtgranen, kant en klare soepen etc. bevatten veel geraffineerde suikers. Natuurlijke suikers bevatten wel degelijk vitaminen, mineralen en vezels, deze vullen en voeden je lichaam. Denk aan fruit, groenten, melk en honing. Echter voor het lichaam maakt het niet uit welk soort suiker jij eet, omdat ons lichaam elke soort suiker hetzelfde opneemt. Je zult echter merken aan je lichaam dat je na een stuk mars of glas cola eventjes opleeft en het gevoel te hebben er weer tegenaan te kunnen, maar na een half uur is deze opleving weer voorbij en ben je nog minder actief dan daarvoor. Met als gevolg dat je nog een glas cola inschenkt of een stuk mars eet. Door deze voedingsmiddelen te consumeren krijg je geen energie, vul je je lichaam met onnodig veel calorieën waardoor je ook nog eens aankomt in gewicht. Je zult het niet gelijk merken, maar eet je dag in dag uit te veel dan kijk over een jaar maar eens hoeveel je ongemerkt gegroeid bent! Wij Nederlanders eten aan geraffineerde suikers maar liefst 17 klontjes suiker per dag. Gemiddeld eten we als volwassen zo’n 30% te veel. Bij kinderen is het zelfs bijna 80% te veel. Totaal komt dit neer op 25 kilo suiker per jaar wat we te veel consumeren met elkaar! Hierin kunnen we dus nog stappen maken met elkaar.  Dusssss af en toe een snack of glas fris is niet erg, maar doe dit met mate. Kijk eens goed waarin jij nog stappen kunt maken.

Wil jij definitief afrekenen met jouw overtollige kilo’s? Ben jij er klaar mee dat je nooit eens lekker kunt shoppen en ben je het zat om altijd maar weer opnieuw te moeten beginnen met een crashdieet? Dan is het nu tijd om het roer om te gooien! Bestel
Let’s Eat!
Nooit meer op dieet en ervaar zelf hoe leuk het is!

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!