10 Essentiële tips van Dutch Diet: Volhouden na het afvallen, zo doe je dat!

dieet-volhouden

Iedereen heeft een unieke reden om aan een dieet te beginnen en af te vallen. Misschien was het een foto die je niet meer herkende als jezelf, een opmerking die bleef hangen, of simpelweg een verlangen naar een gezonder leven. Wat jouw motivatie ook was, het besluit om te starten was de eerste stap op een reis van duizend mijl. Dit verhaal gaat niet alleen over het bereiken van een doel, maar over het transformeren van een tijdelijke wilskracht in een blijvende levensstijl.

Volhouden van het dieet

De weg naar je doel was geen rechte lijn. Het was een pad met ups en downs, beproevingen en overwinningen. Je hebt geleerd dat volhouden meer is dan enkel het weerstaan van verleidingen; het gaat om het omarmen van een nieuwe manier van leven. Misschien heb je nieuwe recepten ontdekt, ben je gaan genieten van beweging, of heb je geleerd te luisteren naar de signalen van je lichaam. Elk klein succes was een stap in de richting van je einddoel.

Doel bereikt

En toen was daar het moment waarop je besefte: je hebt je doel bereikt. De weegschaal gaf je streefgewicht aan, of je paste eindelijk in die ene broek. Het was een moment van trots, maar ook het begin van een nieuwe fase: het behouden van je nieuwe, gezonde gewicht.

Wij van Dutch Diet begeleiden heel veel mensen met het streven naar een gezonde leefstijl. We zien hele mooie resultaten, maar we zien ook wel eens een terugval bij onze cliënten. Voor deze groep hebben wij 10 essentiële tips, zodat jij ook na het behalen van jouw streefgewicht onze Dutch Diet leefstijl kan blijven volhouden.

10 tips voor het behouden van je nieuwe levensstijl:

1.      Stel realistische doelen: Het is belangrijk om na het bereiken van je streefgewicht nieuwe doelen te stellen die je motivatie levend houden. Dit kunnen doelen zijn zoals het verbeteren van je uithoudingsvermogen, het versterken van spieren of het verbeteren van je algemene welzijn. Maak je doelen specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden (SMART).

2.      Blijf bewegen: Consistentie is de sleutel tot blijvend succes. Kies activiteiten die je leuk vindt, of dat nu fietsen, zwemmen, dansen of yoga is. Het idee is om beweging te integreren als een vast onderdeel van je dagelijkse routine, iets wat je net zo normaal vindt als tandenpoetsen.

3.      Eet bewust: Ontwikkel een bewuste relatie met voedsel. Eet langzaam en geniet van elke hap. Leer het verschil te herkennen tussen fysieke honger en emotionele honger. Plan je maaltijden en snacks om impulsieve eetbeslissingen te voorkomen.

4.      Vermijd verboden voedsel: In plaats van voedsel te demoniseren, leer jezelf hoe je in balans kunt genieten. Als je echt zin hebt in iets 'ongezonds', laat het dan toe in kleine hoeveelheden. Dit kan voorkomen dat je gaat 'bingen'.

5.      Bouw een support netwerk: Dit kan vrienden, familie, collega's of online community's omvatten. Deel je doelen en vier je successen met hen. Soms kan het delen van je uitdagingen en successen met anderen die soortgelijke doelen hebben zeer versterkend werken.

6.      Vier je successen: Beloon jezelf voor het behalen van kleine mijlpalen. Zorg ervoor dat beloningen niet altijd voedselgerelateerd zijn. Trakteer jezelf op een film, een nieuw boek, of een ontspannende massage.

7.      Wees voorbereid op terugval: Terugvallen zijn normaal. Ze betekenen niet dat je gefaald hebt, maar bieden een kans om te leren en sterker terug te komen. Identificeer triggers die je laten terugvallen en ontwikkel strategieën om ermee om te gaan.

8.      Leer van terugvallen: Wanneer je terugvalt, neem dan even de tijd om na te denken over wat er gebeurde. Wat waren de omstandigheden? Hoe kun je in de toekomst anders reageren? Gebruik deze inzichten om je plan aan te passen.

9.      Pas je omgeving aan: Maak het jezelf gemakkelijker door je omgeving te optimaliseren. Houd gezonde snacks bij de hand en beperk de toegankelijkheid van ongezonde opties. Als je omgeving jouw gezonde levensstijl ondersteunt, is het gemakkelijker om op het goede pad te blijven.

10.  Zoek professionele hulp: Als je het moeilijk vindt om zelfstandig je doelen te bereiken of te behouden, overweeg dan hulp van een diëtist, een personal trainer of een coach. Soms kan een externe, professionele blik je voorzien van de inzichten en steun die je nodig hebt om succesvol te zijn.

Conclusie

Je reis naar een gezonder leven is niet iets met een begin en een einde; het is een voortdurende reis van zelfontdekking en -verbetering. Door je nieuwe gewicht te zien als een reflectie van je nieuwe levensstijl, wordt het behouden ervan een natuurlijk onderdeel van wie je bent geworden. Denk in kleine stapjes! Elke stap is er één dichter bij je doel.

Succes!!

Liefs,

Patricia & Sabrina

Kleine-stapjes-839x1024

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Abonneer je nu op onze nieuwsbrief

Kun je de nieuwste tips en tricks uit de wereld van gezond leven niet weerstaan? Kom dan bij onze Dutch Diet familie! Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang de leukste weetjes en updates direct in je inbox. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *